اگر بخواهیم در یک عبارت کوتاه، گیمیفیکیشن را توضیح دهیم میتوان گفت که ساخت یک بازی از یک چیز گیمیفیکیشن نامیده میشود. تصور کنید که شما همراه با خانواده خود، به یک سفر راهی شدهاید. شما در این سفر چوب جمع کرده و از آن برای روشن کردن آتش در شب هنگام استفاده میکنید. حال پدر شما میگوید که هر کس در مدت زمان ۳۰ دقیقه بتواند بیشترین هیزم را جمعآوری کند، ۵۰ هزار تومان به او جایزه خواهم داد. چنین چیزی یقینا هر کسی را فریب خواهد داد. درست است؟ در این مقاله درباره تاثیر گیمیفیکیشن در یادگیری بخوانید.
حال پدر شما میتواند ترفند خود را بهتر کرده و اضافه کند که هرکس موفق به جمعآوری تعداد بیشتری هیزم از جنس بلوط کند، ۲۰ هزار تومان جایزه بیشتری خواهم داد. بنابراین اعضای خانواده با شور و شوق بیشتری به اطراف هجوم برده و در صدد برنده شدن جایزه برخواهد آمد. پدر شما در واقع با این روش شور و شوق عالی را به کار هیزم جمع کردن تزریق کرده است و همهی اعضای خانواده از این کار لذت خواهند برد. شما در واقع وارد یک بازی شدهاید که از عناصر مختلفی تشکیل شده است، که شامل ماموریت، جایزه و حتی رتبه بندی بین اعضای خانواده است. هر چیزی را میتوانید از این طریق وارد یک بازی کرده و فعالیت مورد نظر خود را با تاثیر بیشتری به انجام رسانید.

گیمیفیکیشن در آموزش
شیوههای نوین و مدرنی برای آموزش در هر زمینهای مطرح شده است و مطمئنا یکی از بهترین روشهای موجود را میتوان استفاده از مفهوم گیمیفیکیشن مطرح کرد. بازی کردن علاقهی هر فردی است و کمتر کسی را میتوان شناخت که نسبت به آن گارد داشته باشد. در همین راستا میتوان از بازی سازی در این راستا استفاده کرده و آموزش را همراه با انگیزه و شادابی بهتر برای افراد ارائه کرد.
نتایج نشان داده است که میتوان از گیمیفیکیشن بهعنوان یک ابزار یادگیری موثر استفاده کرده و این روند را تسهیل کرد. برقراری ارتباط صحیح مدرس با یادگیرنده، همواره یک چالش بزرگ در این صنعت بوده است و یکی از ثمرات گیمیفیکیشن هم میتواند به همین موضوع ارجاع داده شود. افراد با چنین روشی میتوانند در آینده تئوریهای بیشتری را در زمینه یادگیری مطرح کرده و از گیمیفیکیشن بهعنوان یک شیوه راهبردی در امر آموزش استفاده کنند.
استفاده از گیمیفیکیشن در آموزش چه فایدهای دارد؟
در ابتدا باید قبول کنیم که بازی صرفا برای تفریح ساخته نشده است و میتوان از ثمرات آن در امر آموزش هم استفاده کرد. یادگیری سریع زبان انگلیسی با گیمیفیکیشن ممکن میشود و حتی میتوان گفت که تاثیرگذاری روی یادگیرنده هم بسیار بهتر انجام خواهد پذیرفت. مدرسین میتوانند از گیمیفیکیشن استفاده کرده و فضایی سرگرم کننده را بهعنوان پس زمینه آموزش خود برگزینند.
چنین روندی باعث میشود که حفظیات بهتر از قبل در ذهن افراد جای گرفته و ماندگاری بالایی هم داشته باشد. بهطور مثال، استفاده از گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی سبب میشود که میزان مشارکت افراد در امر آموزش بالا رفته و مدرس بسیار بهتر در جریان میزان تاثیرگذاری آموز قرار بگیرد. آیندهی آموزش از این طریق برای افراد اهمیت پیدا میکند و آنها میتوانند انگیزه بالایی برای ادامه دادن داشته باشند.
افراد با مفهوم گیمیفیکیشن میتوانند ترسهای خود را به یک سرگرمی تبدیل کنند و بدون آنکه متوجه شوند، همهی مفاهیم لازم را به ذهن خود منتقل کنند. در چنین شرایطی بیشتر افراد میتوانند سختترین مفاهیم را بدون هیچ گونه ترسی دریافت کرده و ذهن خود را آمادهی بهخاطر سپردن آن کنند. گیمیفیکیشن یادگیری اجباری را تبدیل به خواست خود افراد میکند و بدین ترتیب آنها عطش یادگیری را در کم کم در خودشان بیشتر میکنند. آنها برای یادگیری بیشتر درخواست خواهند داشت و طوری رفتار خواهند کرد که مثل هر بچهای برای بازی کردن بیشتر، از والدین خود زمان طلب میکند.

گیفیمیفیکیشن در آموزش زبان انگلیسی
گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی تاثیر بسیار زیادی دارد و میتواند برای یک زبان آموز، موقعیت بسیار خوبی در یک چارچوب تعیین شده برای آموزش باشد. مطالعات نشان داده است که گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی تاثیر بهسزایی دارد و افراد نیز علاقه و انگیزه بیشتری در صورت استفاده از این روش خواهند داشت. افرادی که مایل به یادگیری زبان انگلیسی هستند و ارتباطات گسترده و عمیقی را در زندگی خصوصی و حرفهای خود برقرار میکنند، میتوانند از این امتیاز بهره برده و مهارتهای زبان انگلیسی خود را بسیار بیشتر کنند. در چنین شرایطی است که افراد معدودی میتوانند یک جهش بزرگ در زبان دوم خودشان داشته و از وقت و هزینهی خود بیشترین بهره را برده باشند.
گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی امری اثبات شده است و افراد زیادی میتوانند موانع را از این طریق کنار زده و خارج از محدودهی برنامهریزی شده، یک یادگیری سریع و آسان را تجربه کنند. در سالهای اخیر، طراحی بازی به یک رویکرد جذاب و تاثیرگذار جهت یادگیری زبان انگلیسی مطرح شده است و آموزش زبان از این طریق، انگیزه و علاقه بیشتری را به افراد تزریق میکند. برای یادگیری بهتر زبان انگلیسی، همهی دانشجویان میتوانند از طراحی یک بازی برای افزایش تعامل استفاده کرده و از عناصر طراحی بازی استفاده کنند. درواقع بدین صورت است که آموزش زبان انگلیسی در کوتاه ترین زمان به سرانجام رسیده و گیمیفیکیشن میتواند تاثیر خودش را بهعنوان یک شیوه مدرن در یادگیری زبان انگلیسی نشان دهد.

جمعبندی
تاثیر گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی طوری است که افراد خودشان بهدنبال دلیلی برای یادگیری خواهند گشت و یک مدرس میتواند چالشهایی را برابر آنها قرار دهد تا خودشان بهدنبال مفاهیم بیشتری برای یادگیری باشند. علاقه مندان برای یادگیری آنلاین زبان انگلیسی، میتوانند به این سایت مراجعه کرده و با شیوهای ساده، مدرن و سرگرم کننده، زبان انگلیسی را یاد بگیرند. یادگیری با این روش برای شما شیرینتر و جذابتر خواهد بود و یقینا خودتان با علاقهی تمام، همهی دوره آموزشی آنلاین زبان انگلیسی را طی خواهید کرد.
در نظر داشته باشید که همه چیز در مورد آموزش زبان انگلیسی در این دوره برای شما مطرح خواهد شد و میتوانید از ابزارهای آموزشی متنوعی در جوزه گیمیفیکیشن بهره مند شوید. گیمیفیکیشن در یادگیری زبان انگلیسی وارد مرحله تازه و مدرنی شده است و اگر شما به هر دو مقولهی بازی و زبان انگلیسی علاقهمند هستید، میتوانید از خدمات این سایت بهره مند شوید.