نوشتن رزومه جهت معرفی شما به کارفرما می باشد و لازم است که در یک معرفی نامه نسبتا کوتاه تمامی اطلاعات مهم از جمله مشخصات شخصی، تحصیلی و کاری خود را به کارفرما ارائه کنید. همه افرادی که قصد تحصیل یا کار در خارج از کشور را دارند می بایست رزومه خود را به زبان انگلیسی تهیه کنند. حتی برخی از شرکت های بین المللی ایرانی نیز از کارجویان تقاضای رزومه انگلیسی دارند. بنابراین تصمیم گرفتیم در این مطلب نکات مهم در رابطه با تهیه رزومه انگلیسی را بیان کنیم و در نهایت نمونه ای از رزومه به زبان انگلیسی به شما دوستان ارائه کنیم.
رزومه انگلیسی
رزومه نوشته ای شامل اطلاعاتی از مدارک تحصیلی وحرفه ای، تجارب کاری، مهارت ها، استعدادها، سوابق شغلی و دستاوردهای شخصی است که برای ارائه به کارفرمایان شرکت ها و سازمان های متقاضی مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع می توان گفت که رزومه یک تصویر ذهنی از فرد قبل از انجام مصاحبه کاری به کارفرما می دهد.

کسانی که قصد کار در کشوری دیگر را دارند و یا قصد همکاری از راه دور با یک شرکت یا نهادی در خارج از کشور را دارند قبل از مصاحبه حضوری نیازمند تهیه رزومه انگلیسی هستند. رزومه راهی برای معرفی شما به عنوان شخص لایق، آن هم در زمانی بسیار کوتاه است.
نوشتن رزومه تابع قواعد خاصی از جمله میزان اطلاعات، رسمی بودن متن، خلاصه نویسی و پرهیز از زیاده گویی است. برخی از مهمترین اصولی که در نگارش رزومه و در این مورد خاص یعنی تهیه رزومه انگلیسی باید به آن توجه کنید عبارتند از:
- رزومه نباید شامل غلط املایی یا اصطلاحات اشتباه باشد.
- رزومه باید در عین خلاصه بودن مفهوم کاملی را برساند.
- حداکثر طول رزومه ۲ صفحه است.
- در نوشتن رزومه پل ارتباطی صحیحی جهت برقراری ارتباط از طرف کارفرما ارائه دهید. حتما یک شماره تلفن که همیشه در دسترس است و ایمیلی که آن را هرروز چک می کنید در رزومه ثبت کنید.
- سوابق تحصیلی خود را کامل بنویسید.
- در نوشتن سوابق کاری تا حد ممکن از آوردن مشاغلی که ارتباط چندان زیادی با موضوع کار فعلی ندارند بپرهیزید.
- رزومه تان را به فایل PDF تبدیل کنید تا احتمال به هم خوردن متن وجود نداشته باشد.
اجزای رزومه انگلیسی
هرکسی با توجه به سلیقه خود می تواند رزومه اش را به شکل خاصی طراحی کند اما بایستی به سرفصل های عمومی فرم رزومه توجه شود . ممکن است بخش های زیاد دیگری را بتوانید در یک رزومه انگلیسی اضافه کنید اما هرگز نمی توانید بخش هایی که ارائه می دهیم را گزارشتان حذف کرد. این سرفصل ها عبارتند از:
- اطلاعات شخصی مانند نام و نام خانوادگی و تاریخ تولد
- تحصیلات و توانایی های عملی
- مهارت و توانمندی ها
- سوابق شغلی، عنوان فعالیت، سمت و دوره زمانی کار
- سوابق پژوهشی و علمی و افتخارات

نحوه تهیه رزومه انگلیسی
تهیه رزومه انگلیسی اصلا کار سختی نیست و در زمان خیلی کم می توانید یک رزومه عالی از خود ایجاد کنید.ساده ترین راهی که پیش رو دارید این است که به وب سایت های تهیه رزومه اطلاعات لازم را بدهید تا آن ها یک رزومه برایتان بنویسند، اما پیشنهاد می کنیم که این کار را نکنید چرا که هزینه این کار نسبت به تلاشی که خودتان می توانید انجام دهید و رزومه خوبی بنویسید نمی ارزد.

اگر زبانتان خوب است به راحتی می توانید چند نمونه رزومه انگلیسی از اینترنت دانلود کنید و با رعایت بخش بندی هایی که در این رزومه ها مشاهده می شود یک رزومه با توانایی ها و مشخصات خود ایجاد کنید.
در صورتیکه زبان بلدید اما در چند اصطلاح به مشکل می خورید می توانید از دیکشنری بسیار خوب مترجم گوگل استفاده کنید. با این ابزار می توانید به هر زبانی رزومه ایجاد کنید. در نهایت جهت اطمینان از صحیح بودن و بدون ایراد بودن رزومه می توانید آن را به فردی که زبانش خوب است نشان دهید تا در صورت وجود ایراد آن را رفع کند.
نوشتن رزومه فارسی برای همگی ما مثل آب خوردن ساده است و سومین راهی که ما برای تهیه رزومه انگلیسی پیشنهاد می کنیم این است که یک رزومه خود را طراحی کنید و متن آن را به زبان فارسی بنویسید و آن را به وب سایت های معتبر ترجمه زبان از جمله وب سایت مترجم وان بدهید تا آن را به انگلیسی ترجمه کنند. با این کار علاوه بر اینکه در هزینه خود صرفه جویی کرده اید، رزومه تان دقیقا همان چیزی خواهد بود که به دنبالش بوده اید.
نمونه رزومه انگلیسی

