با این ۸ تکنیک ریدینگ زبان انگلیسی خود را تقویت کنید!

خواندن یا ریدینگ زبان انگلیسی یکی از اثرگذار‌ترین مهارت‌های چهارگانۀ زبان در آزمون‌های مهم به‌ویژه آزمون آیلتس است. شروع خواندن برای بسیاری از زبان‌آموزان چالشی بزرگ است و بیش‌تر آن‌ها تصور می‌کنند که برای این کار نیازمند دانستن تعداد زیادی لغت و اصطلاح هستند، در صورتی که این مهارت نیز هم‌پا و در راستای سایر مهارت‌ها باید تمرین و تقویت شود. آن‌چه مهم است، دانستن روش اصولی و قواعد مؤثر در بهبود کیفیت خواندن است. این بخش از آموزش زبان نیز مانند سایر مهارت‌های مرتبط، تکنیک‌ها و قواعد خاصی دارد که در صورت رعایت آن‌ها، مطالعۀ کتاب‌های انگلیسی از فعالیتی صرفاً آموزشی، به کاری سرگرم‌کننده و لذت‌بخش تبدیل خواهد شد. در ادامۀ مطلب به بیان چند نکتۀ ساده می‌پردازیم که توجه به آن‌ها شما را در مسیر صحیح یادگیری قرار خواهد داد.

سنگ بزرگ برندارید!

برای شروع ریدینگ زبان انگلیسی ، کتابی کم‌حجم یا داستانی کوتاه را انتخاب کنید. هرچه تعداد صفحات کتاب بیش‌تر باشد، اضطراب شما برای مطالعه و به پایان رساندن آن بیش‌تر خواهد شد. خواندن کتابی را آغاز کنید که نگاه‌کردن به حجم و ابعادش شما را دل‌سرد نکند. استفاده از کتاب‌های مصور انتخاب بهتری خواهد بود؛ زیرا این کتاب‌ها از نظر بصری جذاب‌ترند و با مطالعۀ آن‌ها دیرتر احساس خستگی خواهید کرد.

 

 

reading-book
reading-book

کتاب مناسب سطح خود را انتخاب کنید

با کمک فروشنده یا مربی خود، کتابی مناسب سطح آموزشی‌تان انتخاب کنید. برای این ‌کار وسواس به خرج دهید و موضوعی را برگزینید که موردعلاقۀ شما است و حس می‌کنید برای مطالعۀ هر سطر از آن انگیزۀ کافی خواهید داشت. علاوه‌براین، بهتر است کتاب حاوی اصطلاحات علمی و پیچیده و تخصصی نباشد. داستان‌های کوتاه و ساده و روانْ مناسب‌ترین انتخاب برای بهبود مهارت ریدینگ زبان انگلیسی شما هستند.

از شروع‌کردن نترسید

بسیاری از زبان‌آموزان بعد از خواندن دو سه سطر از اولین پاراگراف کتاب، آن را برای همیشه کنار می‌گذارند؛ چون بعد از پیداشدن چند واژۀ ناشناس در متن، احساس سردرگمی کرده و تصور می‌کنند که تا آخر کتاب چیزی از ماجرا دستگیرشان نخواهد شد؛ اما شما از این دست زبان‌آموزان نباشید! با آرامش پاراگراف را تا آخر مطالعه کنید و این ‌کار را با صدای بلند و شمرده انجام دهید. می‌توانید به‌جای یک پاراگراف، یک صفحه یا بیش‌تر مطالعه کنید؛ ولی پیشنهاد ما این است که در آغاز کار، خودتان را خسته نکنید. در حین مطالعه زیر کلمات جدید یا کلماتی که تلفظ آن‌ها را نمی دانید خط بکشید و پاراگراف را به‌انتها برسانید.

تبریک، شما خان اول را پشت سر گذاشتید!

حتماً از فایل صوتی کتاب استفاده کنید

اغلب کتاب‌های داستان انگلیسی که برای آموزش استفاده می‌شوند، حاوی لوح فشرده‌ای هستند که فایل صوتی داستان روی آن قرار دارد. در این مرحله و در حالی که به متن کتاب نگاه می‌کنید، جملات را بشنوید. به مکث‌ها و تلفظ کلمات دقت کنید و اگر نیاز دارید، چند بار این کار را تکرار کنید.

معنی واژه‌های جدید را حدس بزنید

در پایان پاراگراف اول، معنی جمله‌ها را در ذهن خود حدس بزنید و تلاش کنید معنای کلمات جدید را با کمک کلمات اطراف آن یا معنی کلی جمله بیابید. تردید نکنید و مطمئن باشید که در مسیر درست قرار دارید.

ریدینگ زبان انگلیسی
ریدینگ زبان انگلیسیض

استفاده از دیکشنری مناسب ضروری است

پس از این‌که مفهوم کلی پاراگراف را حدس زدید، به سراغ لغاتی که در متن نشانه‌گذاری کرده بودید بروید. با استفاده از دیکشنری معنی صحیح لغات و تلفظ درست آن‌ها را بیابید، چند بار تکرار کنید و به خاطر بسپارید. برای این‌ کار بهتر است از دیکشنری انگلیسی به انگلیسی استفاده کنید و واژه‌های مترادف واژۀ موردنظرتان را یادداشت کنید. سپس پاراگراف را دوباره با صدای بلند بخوانید. در این مرحله معنی واژه‌های جدید در ذهن شما تثبیت خواهد شد. لغاتی که با این شیوه آموخته می‌شوند، بهتر در خاطر باقی می‌مانند. این‌کار کمک شایانی به گسترش دایرۀ واژگان شما خواهد کرد. شک نکنید!

نکات گرامری را فراموش نکنید

خواندنْ یکی از بهترین روش‌های مرور گرامر است. با این کار شما می‌آموزید که هر نکتۀ گرامری چگونه در متن جاگذاری می‌شود و استفادۀ صحیح از هر نکته کجا و چه زمانی است. هر نکته‌ای که برای شما ناشناس است، یادداشت کنید و با کمک منابع آموزشی و یا مربی خود اطلاعات بیش‌تری دربارۀ آن بیابید.

مرور، کلید تثبیت آموخته‌های شماست

برای تقویت مهارت ریدینگ زبان انگلیسی ، یک پاراگراف را دوباره و چندباره بخوانید. حالا شما تعدادی لغت جدید آموخته‌اید که به درک معنای دقیق جمله‌ها بسیار کمک می‌کنند. می‌بینید که کم‌کم خواندن و تلفظ کلمه‌ها برایتان آسان‌تر شده و اشتیاق بیش‌تری برای ادامۀ راه دارید. هرقدر دلتان می‌خواهد مرور کنید. اگر اصطلاح خاصی در متن وجود دارد، آن را یادداشت کنید؛ چون قطعاً روزی به کارتان خواهد آمد.

حالا شما با مطالعۀ یک داستان کوتاه انگلیسی، چندین واژۀ جدید و اصطلاح کاربردی و تعدادی نکتۀ گرامری مفید آموخته‌اید. علاوه بر این‌ها، یک کتاب جدید خوانده‌اید و این بالاتر از همۀ لذت‌ها است.

درباره نویسنده: فهیمه محمدباقری

مطالب زیر را حتما بخوانید

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *