شاید یکی از روشهایی که به ذهن اکثر افراد برای مهاجرت به آلمان میرسد، درخواست پناهندگی در آلمان باشد. در همین ابتدا باید گفت که این روش به دلایل متفاوتی که در ادامهی مقاله ذکر خواهد شد به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود.
این روش علاوه بر خطرات مالی و جانی که برای افراد دارد، در صورت موفقیت آمیز بودن نیز خیلی از محدودیتها را برای افراد ایجاد میکند. هرکس با توجه به شرایطی که دارد میتواند آگاهی خود را از شرایط مهاجرت به آلمان افزایش داده و سپس برای مهاجرت اقدام نماید.
پناهنده چه کسی است؟

پناهنده به کسی گفته میشود که در کشور خود از جهات مختلف مانند مذهب، گرایشات و… امنیت نداشته باشد و به همین دلایل ترجیح میدهد زندگی خود را در کشوری دیگر ادامه دهد.
پناهندگی در آلمان چه ایراداتی دارد؟

پناهندگان در کشور آلمان در کمپهای مخصوصی نگهداری میشوند. با توجه به زمانبر بودن دریافت اقامت از این طریق و شرایط بهداشتی و درمانی، تغذیه و نداشتن اجازهی کار برای پناهجویان، شرایط زندگی برای این افراد بسیار سخت و طاقتفرسا است.
همین نکات و عدم قطعیت دریافت پناهندگی در کنار امکان دیپورت شدن در صورت رد درخواست پناهندگی ریسک درخواست پناهندگی در کشور آلمان را بسیار بالا میبرد.
چه افرادی میتوانند درخواست پناهندگی در آلمان بدهند؟
- افرادی که به دلایل سیاسی با حکومت کشور خود دچار مشکل شده باشند
- افرادی که گرایشات خاصی داشته باشند که ابراز آن در کشور خودشان ممنوع است
- افرادی که مشکلات مذهبی دارند
- افرادی که در کشورهای جنگزده سکونت دارند
میزان تقاضای پناهندگی به آلمان چقدر است؟
میزان تقاضای پناهندگی در آلمان در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۸ حدود ۱۳ درصد و نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود ۱۶ درصد کاهش داشته است. همچنین نسبت به سال ۲۰۱۸ افراد خارجی کمتری از آلمان اخراج شدهاند.
میزان رضایت پناهندگان در کشور آلمان چقدر است؟

تقریبا اکثر افرادی که به صورت پناهنده در کشور آلمان ساکن میشوند در کلاسهای آموزش زبان آلمانی شرکت میکنند و با موفقیت آن را به پایان میرسانند. درصد کمی هستند که موفق به انجام این کار نمیشوند.
اکثر افرادی که به صورت پناهجو در آلمان زندگی میکنند مشکلاتی مانند مسکن، شغل، بهداشت، درمان و… دارند. اما مهمترین مشکلی که این افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند مشکلات اقتصادی و نگرانی نسبت به بهبود یافتن آن است.
چه روشهایی برای مهاجرت به آلمان مناسب هستند؟
همانطور که گفته شد روشهای مختلف پناهندگی هرکدام دردسرها و خطرات خود را دارند. این خطرات گاه جانی، گاه مالی و در برخی موارد هر دو را در برمیگیرد. اما شما میتوانید با روشهای دیگری که وجود دارند به صورت کاملا قانونی و حرفهای پروسهی مهاجرت به آلمان را پیگیری نمایید.
مهاجرت به آلمان از طریق ویزای تحصیلی

افراد در سنین مختلف با داشتن برخی شرایط قادر به دریافت پذیرش برای تحصیل در کشور آلمان هستند. ویزای تحصیلی آلمان برای تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا برای دانشجویان بین المللی در آلمان فراهم است. افراد بسته به زبانی که قصد تحصیل با آن را دارند نیاز به دریافت مدرک مرتبط با آن زبان را دارند.
به صورت عمومی برای تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاههای آلمان مدرک تافل یا آیلتس نیاز است. دانشگاههایی که به زبان انگلیسی دروس را ارائه میدهند معمولا خصوصی بوده و از دانشجویان هزینه دریافت میکنند. اما تحصیل به زبان آلمانی برای دانشجویان از جمله دانشجویان بینالمللی رایگان بوده و هزینهای جز کارهای اداری در برندارد. برای تحصیل به زبان آلمانی در دانشگاههای آلمان با توجه به مقطع تحصیلی و دانشگاه مورد نظرتان مدرک B1 یا B2 لازم خواهید داشت.
مهاجرت به آلمان از طریق ویزای کاری

یکی دیگر از روشهای قانونی مهاجرت به آلمان اخذ ویزای کاری است. برای اخذ ویزای کار در آلمان شما نیاز به حداقل مدرک B1 زبان آلمانی، سابقهی کاری مرتبط با رشتهی تحصیلیتان دارید. مهاجرت از طریق کار به آلمان به دو روش انجام میشود.
روش اول ویزای جستجوی کار است. با اخذ این ویزا شما اجازه خواهید داشت به مدت ۱۸۰ روز در کشور آلمان به جستجوی کار مرتبط با رشتهتان بپردازید.
روش دوم پیشنهاد کار است. اگر شما از طرف یک شرکت یا یک کسب و کار در آلمان پیشنهاد کار داشته باشید قادر به دریافت ویزای کاری خواهید بود.
شما میتوانید با اطلاع یافتن از لیست مشاغلی که در کشور آلمان بازار کار مناسبی دارند اقدام به این نوع مهاجرت نمایید.
جمعبندی
بحث پناهندگی بسیار پیچیده و پرریسک است که در این مقاله به برخی مشکلات آن پرداخته شد. روشهایی مانند ویزای تحصیلی و کاری برخلاف پناهندگی در آلمان امنیت و اطمینان بیشتری را به همراه دارند. مهاجرت از طریق پناهندگی جزو موارد پرخطری است که هرساله افراد بسیاری از سراسر جهان را با خود به کام مرگ یا از دست رفتن مال و اموالشان میکشاند.
برنامه ریزی برای مهاجرت از طریق پناهندگی به هیچ عنوان توصیه نمیشود. پیشنهاد میشود با توجه به مهارتها و تحصیلاتی که دارید، به صورت قانونی اقدام به مهاجرت نمایید.