تقویت مهارت Reading پروسهای پیچیده است که به تمرکز بخشهای مختلف مغز نیاز دارد. مهارت Reading هم به اندازه Listening, speaking و writing از اهمیت ویژهای برخوردار است که تقویت آن تاثیر مستقیمی بر مهارتهای دیگر دارد. اکثر زبان آموزان وقتی شروع به خواندن متنی میکنند به معنی تک تک کلمات فکر میکنند و هنگامی که معنی کلمه را بلد نیستند، خواندن را متوقف میکنند و به دنبال معنی کلمه در دیکشنری میگردند. در این روش زبان آموزان، فقط به دانش خود تکیه میکنند. یکی از وظایف اصلی اساتید این است که استراتژی کل به جز( بدون در نظر گرفتن همه کلمهها، با کلمات آشنا موضوع متن را بفهمیم) را به زبان آموزان آموزش دهند.
برای تقویت مهارت Reading استراتژی به نام تندخوانی وجود دارد. در این استراتژی افراد سعی میکنند در کمترین زمان ممکن و با سرعت، مفهوم محتوا متن را درک کنند. در استراتژی تندخوانی مغز سعی میکند روی هر کلمه توقف نکند. زبان آموزان باید سعی کنند از این استراتژی در بالا بردن مهارت Reading خود استفاده کنند.
در مقاله زیر قصد داریم مراحل استراتژی تندخوانی را برای شما بیان کنیم.

استراتژی تندخوانی در مهارت Reading
پیش نگاه کردن(Previewing)
در مهارت Reading اولین کار، مرور عنوان متن، تیترها، سرفصلها و نوشتههای روی عکسها است تا موضوع محتوا Reading را متوجه شویم. در این روش، حروف اضافه و حروف تعریف دیده نمیشوند و چشم فقط روی کلماتی مثل صفات، قیدها، فعلها و اسمها توقف میکند و به املا صحیح کلمه دقت نمیشود. زیرا روانشناسان ثابت کردهاند که مغز، کلمه را از روی شکل آن تشخیص میدهد و آن را حرف به حرف تجزیه نمیکند.
پیشبینی کردن(Predicting)
هنگامی که موضوع متن را متوجه شدیم، گام بعدی، پیشبینی کردن است. باید با استفاده از دانشی که داریم درمورد محتوا و کلماتی که در متن استفاده شده، پیشبینی کنیم.
مرور و نظر انداختن( Skimming and scanning)
تندخوانی یا نگاهی سریع و اجمالی انداختن به متن باعث میشود تا ما موضوع اصلی محتوا متن را متوجه شویم و با ساختار متن بیشتر آشنا شویم. در این مرحله است که ما میتوانیم پیشبینیهایی که کردیم را رد یا تایید کنیم.

حدس زدن بر اساس موضوع محتوا(Guessing from context)
در این مرحله از استراتژی، استفاده از دانش خود، کمک شایانی در روند تقویت مهارت Reading به ما خواهد کرد.
بااستفاده از دانش خود میتوانیم در مورد لغات و کلماتی که معنی آنها را نمیدانیم، حدسهایی بزنیم. این کار به ما کمک میکند تا هنگام خواندن متن، سراغ دیکشنری نرویم.
تفسیرکردن(Paraphrasing)
در انتها متن یا پاراگراف، بر اساس تفسیرها و اطلاعاتی که در مورد متن خوانده شده انجام میدهیم، مشخص میشود که آیا به خوبی متن را درک کردهایم یا نه.
شما میتوانید متنهایی را انتخاب کرده و موضوع محتوا آن را با پیشبینی کردن یا پیش دید کردن، حدس بزنید تا مشکلی در استراتژی نداشته باشید و بدانید کی و کجا از آن استفاده کنید.
نکات کلیدی در تقویت مهارت Reading
۱_ در متن، به کلماتی که معنی آنها را نمیدانیم، توجه نکنیم.
۲_ بجای اینکه تک تک کلمات را معنی کنیم، بر روی ساختار جمله تمرکز کنیم و به معنای کلی جمله فکر کنیم.
۳_ سعی کنیم معنی لغات را انگلیسی یاد بگیرید و تا حد امکان از دیکشنری فارسی دوری کنید. اینکار کمک زیادی به درک محتوا متن میکند.
۴_سعی کنید بجای اینکه متن را روزنامهوار بخوانید، روی متن تمرکز کرده تا هدف نویسنده را متوجه شوید و مفهوم محتوا متن را بهتر درک کنید.
۵_ سعی کنید دایره واژگان خود را گسترش دهید.
۶_ وقتی مشغول مطالعه هستید، خودتان را درگیر دیکشنری نکنید. فقط کافیست زیر کلماتی که معنی آنها را نمیدانید خط بکشید و پاراگراف را تمام کنید. و بعد از آنکه خواندن متن تمام شد، سراغ کلمات جدید رفته و معنی آنها را با استفاده از دیکشنری چک کنید.
۷_ بهترین راه برای تقویت مهارت Reading تمرین تمرین و تمرین است. تمرینی که شما از آن لذت ببرید. هنگامی که شما از کاری لذت میبرید، مدام آن کار را تکرار کرده و دائما خود را با آن درگیر میکنید.

کتابهای مناسب برای تقویت مهارت Reading
منابع فراوانی برای تقویت مهارت Reading وجود دارد که ما قصد داریم تعدادی از آنها را به شما معرفی کنیم.
۱_ Reading for IELTS collins

۲_ improve you IELTS Reading Skills

۳_ Get ready for IELTS Reading

۴_ IELTS Advantage Reading Skills

میتوان گفت منابع بالا از بهترین کتابها برای تقویت مهارت Reading هستند.
نتیجه گیری
گفتیم که Reading یکی از بخشهای مهم در زبان انگلیسی است که کارآموزان زیادی با آن درگیر هستند. و تقویت آن به زمان و انرژی نیاز دارد. فقط کافی است در این راه صبور باشید و به صورت مداوم تمرین کنید. شاید تمرین در ابتدا آسان نباشند اما به مرور زمان خواهید دید که مهارت زیادی در Reading پیدا کردهاید. فقط کافیست نکاتی که در مطالب بالا گفتیم را تمرین و رعایت کنید.