مولانا جلال الدین

ترجمه اشعار مولانا

مولانا که همچنین با نام جلال‌الدین محمد بلخی، رومی و همچنین مولوی هم شناخته می‌شود متولد ۶ ربیع‌الاول سال ۶۰۴ در بلخ است. او یکی از مشهورترین شاعران ایرانی است. با اینکه مولانا اصالتا ایرانی است اما نفوذ وی فراتر از مرزهای ایران است و علاوه بر ایرانیان، تاجیک‌ها، ترک‌ها، یونانی‌ها، مسلمانان آسیای مرکزی و حتی مسلمانان جنوب شرق آسیا هم از آثار او تاثیر گرفته‌اند. اشعار او به زبان‌های مختلفی ترجمه شده است و ترجمه انگلیسی اشعار مولانا باعث شده است مولانا یکی محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین شاعر ایالات متحده باشد.

آثار مولانا

بیشتر آثار مولوی به زبان فارسی سروده شده‌اند اما در اشعار خودش از زبان‌های ترکی، عربی و کاپادوسیه‌ای یوانی هم استفاده شده است. یکی از عالی‌ترین اشعار زبان فارسی یعنی مثنوی معنوی توسط او سروده شده است و ترجمه انگلیسی آثار مولانا باعث شده است که شعرهای وی علاوه بر ایران در کشورهای انگلیسی زبان نیز طرفدار داشته باشد.

مثنوی معنی دارای ۶ جلد و بیست و هفت هزار بیت است و افراد زیادی این اثر را یکی از بزرگترین آثار شعر عرفانی می‌دانند. برای مثال شیخ بهایی درمورد مثنوی می‌گوید:

من نمی‌گویم که آن عالیجناب          هست پیغمبر ولی دارد کتاب

مثنوی معنوی مولوی             هست قرآنی به لفظ پهلوی

 

دیوان شمس تبریزی هم یکی دیگر از آثار مولوی است. در این اثر که محبوبیت زیادی دارد درصد خیلی کمی از زبان‌های یونانی، عربی و ترکی استفاده شده است ولی بخش بزرگی از آن به زبان فارسی است. در این دیوان بیش از سی و پنج هزار بیت فارسی وجود دارد ولی هزار بیت آن به زبان عربی و کمتر از دویست بیت به زبان ترکی و یونانی در آن وجود دارد.

البته امروزه خیلی از این آثار به زبان انگلیسی هم ترجمه شده‌اند و شما می‌توانید به راحتی به ترجمه انگلیسی اشعار مولانا دسترسی داشته باشید. برای مثال وبسایت Masnavi.net تمام اشعار مثنوی را به سه زبان فارسی، ترکی و انگلیسی در اختیار شما قرار داده است. در این وبسایت علاوه بر اینکه به ترجمه انگلیسی اشعار مولانا دسترسی کامل دارید، می‌توانید از قسمت جستجوی آن نیز استفاده کنید و ترجمه انگلیسی یا ترکی مصرع یا بیت مورد نظر خودتان را پیدا کنید. برای این کار فقط کافی است در قسمت جستجوی این سایت که در نوار بالای آن قرار دارد، یکی از بیت‌ها یا مصرع‌های مثنوی مولوی را جستجو کنید.

درباره نویسنده: فهیمه محمدباقری

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *