تأثیر هر زبانی ترکیبی از سه چیز اصلی است: تعداد کشورهایی که از آن به عنوان اولین زبان یا زبان مادری خود استفاده میکنند، تعداد کشورهایی که آن را به عنوان زبان رسمی خود پذیرفته و تعداد کشورهایی که آن را به عنوان زبان خارجی در مدارس خود آموزش می دهند. خصوصیات ساختاری یک زبان، اندازه واژگان آن، کیفیت ادبیات آن در طول تاریخ و ارتباط آن با فرهنگها یا ادیان بزرگ، همگی از عوامل مهم در محبوبیت هر زبانی هستند، تاریخ به ما نشان میدهد که یک زبان به دلیل داشتن قدرت سیاسی زبان مادری و یک قدرت اقتصادی که بتواند موقعیت خود را حفظ کند، به یک زبان بین المللی تبدیل می شود.

تعریف زبان بینالمللی
زبان بینالمللی که گاهی اوقات به عنوان زبان جهانی نیز خوانده می شود، زبانی است که برای تسهیل در برقراری ارتباط بین ملیتهای مختلف و کاهش سوء تفاهم ناشی از اختلافات زبانی، مورد استفاده قرار می گیرد. معمولاً یک زبان بین المللی نه به دنبال زبان های مادری موجود، بلکه به عنوان ارتباطات بینالمللی نقش ثانویه یا کمکی را ایفا میکند.
تقریبا ۱٫۳ میلیارد از جمعیت جهان زبان بومی یا مادریشان زبان چینی است که این زبان به عنوان زبان اول دنیا شناخته میشود. وقتی درباره ۱۰ زبان برتر صحبت میکنیم چه این زبان، زبان مادری آنها باشد چه نباشد با چندین مورد اختلاف، زبان انگلیسی با فاصله از چینی در صدرنشینی قرار می گیرد. ژاپنی و پنجابی مکان خود را از دست میدهند و فرانسوی و اندونزیایی به لطف این واقعیت که تعداد بیشتری از مردم به عنوان یک زبان دوم از زبان مادری صحبت می کنند به جمع ۱۰ زبان برتر وارد می شوند. ۱۰ زبان زنده دنیا که بیشترین سخنگو را دارند بدین ترتیب است: انگلیسی، ماندارین چینی، هندی، اسپانیایی، فرانسوی، عربی، بنگالی، روسی، پرتغالی، اندونزیایی.
چرا زبان انگلیسی زبان بینالمللی شد؟
۶ زبان رسمی در سازمان ملل به عنوان زبان بینالمللی وجود دارد که در مجامع و جلسات از آن استفاده میکنند. رده بندی زبانهای بینالمللی بدین گونه است: زبان انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، روسی، عربی، چینی. تقریباً یک سوم سازمانهای بینالمللی از جمله اوپک ، EFTA و ASEAN فقط از زبان انگلیسی استفاده میکنند و این رقم در بین سازمانهای بینالمللی آسیا تقریباً به ۹۰ درصد می رسد.
یک زبان جهانی عمدتاً به دلیل قدرت سیاسی و اقتصادی گویندگان بومی آن بوجود می آید. این قدرت امپریالیستی و صنعتی انگلیس بود که بین قرن ۱۷ و قرن ۲۰ زبان انگلیسی را در سراسر جهان فرستاد. امپراطوری بریتانیا برای داد و ستد به تمام نقاط زمین سفر میکردند تا روابط سیاسی و تجاری خود را با کشورهای مختلف گسترش دهند بیشتر این سفرها نیز از طریق دریا انجام میشد بدین ترتیب بیشتر افراد جهان با این زبان آشنایی داشتند و باعث گسترش این زبان شود. از دیگر عوامل گسترش زبان انگلیسی در جهان این بود که بریتانیا بسیاری از کشورها را مستعمره خود قرار داده بود. حتی کشورهایی مانند کانادا و استرالیا نیز تحت استعمار بریتانیا بودند. از کشورهای مستعمره بریتانیا هند بود، این کشور با جمعیت زیاد و قشر ضعیف از مهمترین کشورهای مستعمره بود که حتی یکی زبانهای رسمی این کشور نیز انگلیسی شد. کشورهای زیادی در نقاط مختلف جهان به طور مستقیم یا غیرمستقیم تحت استعمار بریتانیا بودند که این امر باعث گسترش زبان انگلیسی در میان آن کشورها شد.
همچنین تسلط و نفوذ آمریکا در سراسر جهان باعث می شود كه زبان انگلیسی برای توسعه بازارهای بینالمللی به ویژه در زمینههای گردشگری و تبلیغات اهمیت مهمی داشته باشد، بعدها نقش زبان انگلیسی به عنوان زبان انقلابهای علمی ، صنعتی ، مالی و اقتصادی تأثیر خود را بیشتر کرد. همین عوامل باعث شد که امروزه زبان انگلیسی به عنوان اولین زبان زنده دنیا شناخته شود.
از دیگر عواملی که باعث شد زبان نگلیسی به عنوان زبان بینالملل انتخاب شود سادگی این زبان است. در زمان بعد از جنگ جهانی دوم ۳ زبان انگلیسی، آلمانی و فرانسوی به عنوان زبان بینالملل کاندید شدند، زبان آلمانی به علت سیاست و زبان فرانسوی به دلیل دشوار بودن گرامر و لغات آن از دور خارج گردیدند و در نتیجه زبان انگلیسی به عنوان زبان بینالملل در آن زمان انتخاب شد. دایره لغات این زبان بسیار فراوان بوده و از انعطافپذیری بالایی برخوردار است در نتیجه میتوان به روشهای مختلف مقصود خود را بیان کرد. از اینرو تقریبا یک چهارم جمعیت جهان با این زبان آشنا هستند.
در قرون اخیر دو کشور آمریکا و انگلیس از مراکز علمی بزرگ بودند که دانشمندان آن اختراعات و تولیدات فراوانی از نظر تکنولوژی مانند اینترنت، شبکه و نرم افزارهای مختلف عرضه کردند که برای استفاده از این تکنولوژیها نیاز به یادگیری زبان انگلیسی بود. با پیشرفت روزافزون علم و تکنولوژی و قرار داشتن بهترین دانشگاهها و مراکز تحصیلی در کشورهای بریتانیا و آمریکا وکشورهای انگلیسی زبان مانند کانادا و استرالیا مقالهها و کتابهای نگارش شده در این دانشگاهها به زبان انگلیسی میباشد و سپس به زبانهای دیگر ترجمه میشود که معمولا با تاخیر این اتفاق میافتد، همچنین از طرف دیگر با توجه به پرطرفدار بودن تحصیل در این دانشگاهها نیز باعث میشود که آموزش زبان انگلیسی از ضروریات باشد. با توجه به اینکه هالیوود مرکز قدرت هنر و بزرگترین کمپانی فیلمسازی دنیا به زبان انگلیسی فعالیت میکند باعث گسترش این زبان شده است.
با توجه به اینکه بزرگترین کمپانیهای صنعتی و کسب و کارهای بینالمللی در کشورهای بزرگی همچون ایالات متحده و بریتانیا وجود دارد. اغلب برای ارتباط و معامله با این شرکتها افراد خارجی نیاز به یادگیری زبان انگلیسی دارند این موضوع نیز به نفوذ زبان انگلیسی در سطح جهانی کمک میکند.
جمعبندی
در این مقاله با تعریف زبان بینالمللی وتعداد این زبانها در سازمان ملل آشنا شدیم و اینکه زبان انگلیسی به عنوان مهمترین و گستردهترین زبان که بسیاری از جمعیت افراد دنیا با این زبان آشنا هستند در راس این زبانها قرار دارد. همچنین عواملی که باعث شده در طی سالیان این زبان به یکی از مهمترین زبانها تبدیل شده و به عنوان اولین زبان بینالملل انتخاب شود صحبت کردیم.
برای آموزش آنلاین زبان انگلیسی کلیک کنید.
عالی بود… ممنون بابت ای معلومات عالی شما… ما خیلی علاقمند هستیم تا ازین معلومات بیشتر بخوانیم… ❤