فکر و رویای مهاجرت تحصیلی تقریبا از زمان ورود به دانشگاه در ذهن و زبان دانشجویان جاری میشود. فرقی نمیکند برای به دست آوردن این رویا چقدر تلاش میکنند، حتی اگر هیچ قدمی برای رسیدن به این هدف برندارند بازهم فکر کردن و صحبت کردن درباره این موضوع برایشان شیرین است.
اپلای (Apply) روندی است که موجب اخذ پذیرش دانشگاه از کشوری دیگر و دریافت ویزای تحصیلی میشود. بسیاری از افراد نمیدانند چه کارهایی برای مهاجرت تحصیلی باید انجام دهند تا شانس بیشتری برای رسیدن به هدفشان داشته باشند.
باید اطلاعات جامعی در رابطه با شرایط تحصیل در کشورهای مختلف، هزینهها، مدرک زبان، ارسال مدارک تحصیلی و …. داشته باشیم تا بتوانیم ویزا تحصیلی خود را بدون دغدغه و در کمترین زمان ممکن دریافت کنیم و مهاجرت بدون دغدغه ای را آغاز کنیم.

مهاجرت تحصیلی چگونه است؟
درسراسر جهان افراد زیادی هستند که تصمیم به مهاجرت تحصیلی میگیرند، این نوع مهاجرت ازجمله رایجترین و سادهترین نوع مهاجرت است. اقدام برای مهاجرت تحصیلی نیازمند داشتن رزومه علمی قوی است، معدل خوب و مقالات ISI برای گرفتن امتیاز بورسیه تحصیلی نیاز است در غیر این صورت شرایط پذیرش در دانشگاهها اندکی راحتتر است.
اولین قدم مهاجرت تحصیلی
قبل از اینکه اقدام به انجام کاری کنید، ابتدا باید هدفتان را مشخص کنید و برنامه معینی برای خودتان بچینید. اگر انتخاب شما برای ادامه تحصیل و زندگی آینده مهاجرت است باید علاوه بر شرایط تحصیل، شرایط زندگی و کار در کشور مقصد هم مدنظر قرار دهد و مهارتهای خود را برای جذب در بازار کار کشور مقصد قوی کند. برخی کشورها مهاجر پذیر نیستن و برای کسب ویرا اقامت باید ۵ سال در آن کشور کار کنید تا بتوانید اقامت دائم آن جا را بگیرید. اما برخی دیگر از کشورها که مهاجرپذیراند و نیاز به نیروی متخصص دارند شانس شما برای گرفتن اقامت دائم بیشتر است.
همچنین امکان دارد مهاجرت برای فردی فقط به قصد تحصیل باشد و بعد از اتمام این دوره قصد بازگشت به کشورش را داشته باشد، وقتی هدف شما از نوع مهاجرتتان روشن باشد راحتتر میتوانید کشور مقصد را انتخاب کنید چون قوانین پذیرش مهاجر در کشورهای مختلف متفاوت است.
رشته تحصیلی بر کشور مقصد اولویت دارد؟ یا کشور بر رشته تحصیلی؟
اهداف و اولویتهای افراد در مهاجرت تحصیلی بایکدیگر متفاوت است، پس نظرات و انتخاب های متفاوتی در این ضمینه نسبت به هم وجود دارد. برای بسیاری تحصیل و زندگی در یک کشور لوکس اولویت دارد و برای عده ای رشته ای که علاقمند به تحصیل در آن هستند، حتی زبان کشور مقصد میتواند در انتخاب افراد تاثیر گذار باشد. مشخص کردن این اولویت در انتخاب کشور مقصد مسیر ما را مشخصتر میکند.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی
هر کشور و دانشگاهی قوانین خاص خود را برای جذب مهاجر دارد. مدارک مورد نیاز با توجه به کشور، سفارت، دانشگاه و رشته متفاوت است و هرکدام جداگانه مشخص میکنند مدارکی را که لازم دارند. اما به طور معمول دانشجویان ارشد و دکتری باید همراه با رزومه و ترجمه رسمی مدارک تحصیلی دورههای قبل، یک انگیزش نامه قوی و پروپوزال تحقیقاتی در کنار فرم اپلای خود به دانشگاه ارائه دهند، داشتن توصیه نامه از دو یا سه استاد به همراه مدرک زبان هم جز مدارک ضروری است که دانشگاه مقصد هنگام مهاجرت تحصیلی از ما درخواست میکند.
سابمیت کردن فرم درخواست پذیرش
آماده کردن مدارک لازم و طی کردن روند مهاجرت تحصیلی نزدیک هفت ماه وقت شما را درگیر خود میکند و “نشدن” در این راه اتفاقی ممکن و دور از انتظار نیست. مرحله اخر پس از تکمیل مدارک سابمیت کردن اطلاعات است، برای انجام این کار لازم است حساب کاربری در بخش اپلیکیشن سایت دانشگاه درست کنید و اطلاعات خواسته شده را به دقت وارد کنید و در انتها باید مبلغی به ازای بررسی فرم پذیرش پرداخت کنیم که این عدد بسته به کشور و دانشگاه بین ۱۰ تا ۱۶۰ دلار متغیر است. پس از این مرحله باید منتظر اطلاع رسانی و دریافت ایمیل از سمت دانشگاه باشید.

دریافت بورس تحصیلی چگونه است؟
به تعدادی از دانشجویان مبلغی به عنوان کمک هزینه تحصیلی از سمت دولت، دانشگاه و یا ارگان خصوصی که در مسائل مالی حامی دانشگاه به حساب میآید پرداخت میشود. این کمک هزینه پرداختی ممکن است شامل بخشی یا همه هزینههای تحصیل دانشجو باشد.دریافت بورسیه تحصیلی پروسه دشواری نیست آسانتر از چیزی است که به نظر میرسد. به طور عمومی به همه کمک هزینه تحصیل تعلق نمیگیرد و بستگی به دانشگاه و کشور مقصد دارد، مثلا پذیرش دانشجو دکترا در آمریکا معمولا با بورسیه تحصیلی همراه است. اما این شرایط در اروپا متفاوت است و برای موقعیتهای خاص بورسیه درنظر گرفته شده.
انواع کمک هزینههای تحصیلی
_ دریافت حقوق به ازای فعالیت علمی ؛ دانشجویان مقاطع بالاتر مثل ارشد و دکترا میتوانند با فعالیت در زمینههای دستیار پژوهشی یا استاد حل تمرین دستمزدی دریافت کنند.
_ tuition نوعی کمک هزینه تحصیلی است و به کسانی تعلق میگیرند که مهاجرت تحصیلی کرده اند، و به صورت تخفیفهای دانشجویی در ابتدای ترم و هنگام پرداخت شهریه به دانشجو تعلق میگیرد.
_ استفاده از وامهای دانشجویی در دانشگاههای خارجی همانند ایران است و فرد متقاضی هنگام ثبت نام نیازمند ضامن میباشد.
_ بورسیه نیز به دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری که سطح علمی بالایی دارند تعلق میگیرد.

سخن پایانی
نبود مقاله در رزومه تحصیلی افرادی که دنبال پذیرش مقطع کارشناسی هستند تاثیری ندارد، اما وجود آن در رزومه تحصیلی ما میتواند کمک به سهولت اخذ ویزا تحصیلی کند و تاثیر بسزایی در دریافت بورسیه داشته باشد.
اما برای مقاطع ارشد و دکتری برخی دانشگاههای تاپ داشتن مقاله در رزومه تحصیلی را الزامی میدانند. ارزش مقاله شما و چاپ آن در مجلات معتبر در روند پذیرش و نوع بورسیه ای که به شما تعلق میگیرد بسیار تاثیرگذار است. هرچه ترجمه مقالات شما حرفه ای تر باشد احتمال قبول شدن آن بیشتر است، اگر برای ترجمه فارسی به انگلیسی مقالههایتان نیاز به کمک داشتین تیم مجرب مترجم وان تخصصیترین مقالات شما را ترجمه میکند و همراه شما در مسیر رسیدن به هدفتان است.